Historie

In 1997 kon niemand vermoeden dat een groepje motorliefhebbers een van de meest succesvolle recreatieve ijshockeyverenigingen van Nederland zou oprichten. Want het begon helemaal niet op het ijs, het begon op het asfalt, waar een groepje vrienden, familie en collega's er in de weekends met de motor op uit trok. De vriendengroep bleek een gezamenlijke voorliefde te hebben voor de ijshockeysport. Navraag leerde dat de Eindhovense ijsbaan op de zaterdagavonden nog ijstijd vrij had. Het was te koud om motor te rijden, hoewel enkele bikkels het daar niet mee eens waren, en dus was de keuze snel gemaakt. Het ijs werd gehuurd, de schaatsen geslepen en de sticks getaped. En zo stonden op een historische dag in 1997 zeven mannen op het ijs voor de eerste training van wat later Team Joe Bar zou worden. Vanaf dat moment werd de trainingsbaan benut om regelmatig te trainen en partijtjes te spelen en het niveau langzaam op te krikken. Vanaf het prille begin stonden lol en gezelligheid hoog in het vaandel. Het ging niet om winnen ten koste van alles, het ging om ijshockey zoals dat ooit bedoeld was: een sport waarin je alles kunt geven, je helemaal uit kunt leven en de puck het werk kunt laten doen. De mooiste sport ter wereld dus. Ook in 2017 is dit de basis van Joe Bar. De doelstelling is en blijft het beoefenen van ijshockey puur als recreatie met de intentie om als team elk seizoen "iets" te groeien waarbij de lol en de gezelligheid voorop blijven staan.

 

 

De eerste teamfoto uit 1997
vlnr – achterste rij: Patrick, Ivo, Bas, Marco, Corjan
vlnr – voorste rij: Ronald, Lion, Huub, Sander

 

Inmiddels bestaat Team JoeBar twintig jaar. Met meer dan 40 senioren en 20 junioren ziet de toekomst er voor onze vereniging geweldig uit. In 2017 was het tijd om terug te kijken, het lustrum te vieren en de verhalen van vroeger nog een keer de revue te laten passeren. Daarvoor is een prachtig lustrumboek verschenen met 150 pagina's vol foto's, anekdotes en oude krantenknipsels. Dus als je echt iets wil weten over de historie van Team JoeBar, aarzel dan niet en bestel het boek via deze link. De opbrengst gaat naar Unicef onder het motto: kindereen eerst, ook op de ijsbaan. 

 

En het succes van het lustrumboek smaakte naar meer, zeker toen Team Joe Bar in 2017-2018 het meest succesvolle seizoen ooit meemaakte. De junioren wonnen de SEC competitie en de senioren pakten het brons in de BierCup. En dus verscheen er weer een boek met meer dan 100 pagina's vol verhalen en prachtige kleurenfoto's. Bestel hem via deze link.

 

Of nog beter: bestel ze gewoon allebei en dan weet je waar Team Joe Bar voor staat.